Voorbereiden


Benodigdheden

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw bevalling en de periode erna, hebben ik wat checklists samengesteld met belangrijke zaken, die je in huis kunt halen voor de bevalling.

Je kunt kiezen uit een checklist voor thuisbevalling of een voor bevalling in een ziekenhuis of geboortehotel. In het kraamdossier dat je tijdens het intakegesprek ontvangt staat ook een lijst met benodigdheden. Deze lijsten zijn nog iets uitgebreider, uiteraard is het aan jou om te beslissen wat je wel of niet aanschaft.

Ook is het altijd raadzaam een vluchtkoffer bij de deur klaar te zetten wanneer je ongeveer 37 weken zwanger bent. Hieronder vind je daar ook een checklist voor.

Het kraampakket wordt niet door je basisverzekering gedekt. Bij een groot aantal aanvullende zorgverzekeringen is het kraampakket wel gedekt en stuurt je zorgverzekeraar deze gratis op.  Hiervoor is het wel nodig dat jouw zwangerschap tijdig is aangemeld, doe dit bij voorkeur voor de 5de maand van je zwangerschap. Hier kunt u alle checklijsten vinden: